Hvem har magten over AI? [København]

Torsdag d. 12. oktober 2023 kl. 9.00 - 10.00 hos Dansk IT i København.

Om arrangementet

For tiden bliver kunstig intelligens nævnt næsten hver gang, et større samfundsproblem skal løses. Til gengæld er debatten om kunstig intelligens for det meste domineret af tech-eksperter på den ene og tech-virksomheder på den anden side.

Når vi som samfund skal tage stilling til, hvor og hvordan kunstig intelligens skal bruges eller ikke bruges, har vi brug for flere perspektiver.

Til dette arrangement sætter vi derfor fokus på feministiske perspektiver på kunstig intelligens. Et panel af eksperter vil debattere emnet og komme med deres synspunkter.

Arrangementet udbydes i samarbejde med Digitalt Ansvar. Digitalt Ansvar er videnscenter for digitale krænkelser og digital vold. Digitalt ansvar har siden 2017 arbejdet for at bekæmpe og forebygge digitaliseringens skyggesider – ved at skabe og formidle viden og ved at samle fagfolk, forskere og organisationer i et samarbejde for mere digital ansvarlighed. Fra 2023-2026 har Digitalt Ansvar fra Kulturministeriet mandat til bl.a. at monitorere udviklingen af tech-giganternes effekter på samfundet og skabe løsninger og debat på området.

Panelet

Emma Holten, Forperson, Digitalt Ansvar. Emma er er medstifter og redaktør på det normkritiske magasin Friktion og har desuden studeret ved Københavns Universitet. Hun udtaler sig i både nationale og globale sammenhænge om feminisme, feministisk økonoimi, digital aktivisme, og hvorfor privatliv på internettet er altafgørende for et demokrati, hvor alle er lige.


Sarah Steinitz, Partner i Analyse og Tal, hvor hun arbejder primært med emner som demokrati og tech. Tidligere har Sarah været forsker i magtstudier og har udgivet forskellige bøger om magteliten og magtnetværk i Danmark. Derudover er Sarah blevet udnævnt som medlem i regeringens følgegruppe om Folketingets Magtudredning. 

 

Moderator: Hinnerk Frech, Politisk konsulent, Dansk IT.

Hinnerk Frech

 

Derfor skal du deltage:

  • Få nye perspektiver på AI.
  • Bliv klogere på hvordan feminismen kan bidrage til samfundsdebatten om AI.
  • Få indblik i hvordan AI kan/skal løse fremtidige samfundsproblemer.

Er du ikke medlem af Dansk IT? Tilmeld dig arrangementet gratis her:

Hvis du ikke er medlem af Dansk IT, kan du stadig tilmelde dig arrangementet. Det eneste du skal gøre er at sende en mail til meetinspire@dit.dk så sørger vi for at tilmelde dig.

 

Indhold - Torsdag - d. 26-10-2023

Bliver verden mindre intelligent af AI? [København]

Torsdag d. 26. oktober kl. 16.30-17.30.
I en serie af tre arrangementer stiller Dansk IT og Digitalt Ansvar skarpt på samfundsdebatten om kunstig intelligens. Ved dette andet arrangement i rækken vil et panel debattere om generativ AI er en reel trussel mod vores viden, kultur og sprog.

Indhold - Fredag - d. 17-11-2023

Digitale krænkelser: Er kunstig intelligens et supervåben for kriminelle? [København]

Fredag d. 17. november kl. 9-10.
I en serie af tre arrangementer stiller Dansk IT og Digitalt Ansvar skarpt på samfundsdebatten om kunstig intelligens. På dette tredje event stiller vi skarpt på et aktuelt eksempel på skyggesiderne ved kunstig intelligens: digital vold og kriminalitet.