Bliver verden mindre intelligent af AI? [København]

Torsdag d. 26. oktober 2023 kl. 16.30 - 17.30 hos Dansk IT i København.

Om arrangementet

I en artikel i The New York Times argumenterede den berømte amerikanske filosof og tænker Noam Chomsky for, at kunstig intelligens vil føre til en ”reducering af verdenen”. Ifølge Chomsky reducerer generativ AI vores viden, kultur og sprog til en meget ensartet grød, fordi AI er trænet på nogle ekstremt snævre dataset, som umulig kan afspejle diversiteten og den enorme kulturelle rigdom af vores verden. 

På dette arrangement tager vi afsæt i Chomskys hypotese for at tale om, hvorvidt generativ AI er en reel trussel. Derudover kommer vi til at diskutere, hvorvidt eller om vi overhovedet kan udvikle generativ AI i en ikke-reducerende retning. Ikke mindst skal vi tale om, hvad det betyder for os som samfund, hvis Chomsky har ret.

Arrangementet udbydes i samarbejde med Digitalt Ansvar. Digitalt Ansvar er videnscenter for digitale krænkelser og digital vold. Digitalt ansvar har siden 2017 arbejdet for at bekæmpe og forebygge digitaliseringens skyggesider – ved at skabe og formidle viden og ved at samle fagfolk, forskere og organisationer i et samarbejde for mere digital ansvarlighed. Fra 2023-2026 har Digitalt Ansvar fra Kulturministeriet mandat til bl.a. at monitorere udviklingen af tech-giganternes effekter på samfundet og skabe løsninger og debat på området.

Panelet

Thorsten Brønholt er adjunkt på Københavns Professionshøjskole. Han arbejder bl.a. med sociale medier og philosophy/ethics of digitalisation.

Thorsten har en PhD i fra University of the West of Scotland. PhD-afhandlingen handler om Facebook som digital stat.Helene Friis Ratner er lektor på DPU – Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse v. Aarhus Universitet. Hun er co-PI i forskningsprojektet ”Algoritmer, Data og Demokrati” (2021-31, Velux & Villum fondene). Hendes forskning undersøger, hvordan kunstig intelligens samt digitale og datadrevne teknologier i velfærdsstaten forandrer relationen mellem stat og borger.


Moderator er Emma Holten, Forperson, Digitalt Ansvar

Derfor skal du deltage:

  • Få indblik i udfordringerne omkring generativ AI.
  • Bliv klogere på de implikationer generativ AI kan have for vores samfund.

Er du ikke medlem af Dansk IT? Tilmeld dig arrangementet gratis her:

Hvis du ikke er medlem af Dansk IT, kan du stadig tilmelde dig arrangementet. Det eneste du skal gøre er at sende en mail til meetinspire@dit.dk så sørger vi for at tilmelde dig.


Indhold - Fredag - d. 17-11-2023

Digitale krænkelser: Er kunstig intelligens et supervåben for kriminelle? [København]

Fredag d. 17. november kl. 9-10.
I en serie af tre arrangementer stiller Dansk IT og Digitalt Ansvar skarpt på samfundsdebatten om kunstig intelligens. På dette tredje event stiller vi skarpt på et aktuelt eksempel på skyggesiderne ved kunstig intelligens: digital vold og kriminalitet.

Indhold - Torsdag - d. 12-10-2023

Hvem har magten over AI? [København]

Torsdag d. 12. oktober kl. 9-10.
I en serie af tre arrangementer stiller Dansk IT og Digitalt Ansvar skarpt på samfundsdebatten om kunstig intelligens. Ved dette første arrangement vil et panel debattere kunstig intelligens fra et feministisk perspektiv.