* Arkitekturdagen er allerede fyldt, men hvis du tilmelder dig venteliste, vil vi lade dig vide, hvis der skulle blive plads.
Dansk IT inviterer traditionen tro til vores årlige Arkitekturdag. Dagen er en mulighed for medlemmer, kommende medlemmer og andre til at møde op og blive faglig inspireret, høre spændende oplæg, deltage i workshops og selvfølgelig netværke.
Deltagerne på dagen kommer blandt andet fra vores arkitektur-netværksgrupper, fagrådet for Business og IT Alignment samt Advisory Board for Dansk IT Arkitektur Certificering™. Det er en mulighed for at mødes til videndeling på tværs af arbejdsområder, faglig viden og interesser og blive klogere sammen.
Alle er velkomne til at deltage, og det er gratis for medlemmer af Dansk IT. Er du ikke medlem, kan du deltage ved at trykke på linket til højre og udfylde formularen. Det forudsættes selvfølgelig et vist fagligt niveau inden for IT-arkitektur.
Tema: Resiliens, samfundskritiske funktioner og styrbarhed i en uforudsigelig verden
Vi lever i en tid med krig i Europa, hybrid krigsførelse og stigende geopolitisk spænding, hvor centrale dele af den digitale infrastruktur ejes uden for EU. På Arkitekturdagen 2025 sætter vi fokus på, hvordan enterprise arkitektur kan bidrage til organisatorisk resilience og sikre samfundskritiske funktioner gennem klar styring, governance og strategiske teknologivalg.
Program for dagen
12.30
Dørene åbnes, og der er tid til kaffe og networking
13.00
Velkomst v. Dansk IT's Advisory Board
13.05
#1 Oplæg: Hvad betyder det for EA, at der er krig i Europa og Trump ejer infrastrukturen?
Vi stiller skarpt på, hvad hybrid krig, trusler og globale teknologiafhængigheder betyder for enterprise arkitektur. Vi drøfter behovet for øget organisatorisk resilience og stiller spørgsmålet: Hvordan navigerer vi arkitekturmæssigt, når usikkerhed er den nye normal?
Oplægsholder: Søren Alain Mortensen, Green Caacti ApS og medlem af Dansk IT Arkitektur Certificerings Advisoryboard.
13.45
#1 Workshop: Deltagerne diskuterer og samler pointer til fælles refleksion, der samles op i plenum
14.30
#2 Oplæg: Forretningsarkitektur som styringsværktøj for samfundskritiske funktioner
Med udgangspunkt i en konkret case fra Nordea vises, hvordan forretningsarkitektur og IT-arkitektur anvendes i samspil for at identificere og understøtte samfundskritiske funktioner. Arkitekturen bruges som styringsredskab til at prioritere indsatser i forhold til resilience og business continuity – med DORA som regulatorisk ramme.
Workshop: Deltagerne diskuterer og samler pointer til fælles refleksion, der samles op i plenum.
Oplægsholder: Mikkel Brahm, Strategic Leader, Enterprise Architect, Nordea og medlem af Dansk IT Arkitektur Certificerings Advisoryboard.
15.15
Pause og networking
15.30
#3 Oplæg: Governance i en hybrid strategi og eksekveringsmodel
Deltagerne bliver introduceret for de centrale komponenter i arkitekturgovernance og viser, hvordan governance skal tilpasses forskellige operating models. Efter oplægget følger en faciliteret diskussion blandt deltagerne om, hvordan governance praktiseres og forankres i forskellige organisationer.
Oplægsholder: Rasmus Stenholm, Lead Senior Enterprise Architect, Vestas og medlem af Dansk IT’s fagråd for Business & IT Alignment.
16.15
#2 Workshop: Deltagerne diskuterer og samler pointer til fælles refleksion, der samles op i plenum
16.55
Afrunding
17.00
Networking over tapas og vin
18.00
Tak for i dag og kom godt hjem
Vær opmærksom på, at der er et no-show gebyr på kr. 695,- ekskl. moms, hvis du ikke har afmeldt dig senest 1. maj kl. 12.
Du kan tilmelde dig som ikke-medlem ved at trykke på linket i højre side.