Rejsekort & Rejseplan: fremtidens billetløsninger er inkluderende [København]

Torsdag d. 30. maj kl. 14-16

Om arrangementet 

At benytte kollektiv transport skal være en service for alle. Arbejdet med at skabe en fremtidssikret løsning, som erstatning for det kendte hvide og blå Rejsekort, foregår lige nu. Her er der stort fokus på, hvordan man sikrer, at også de kunder, der enten ikke kan eller vil benytte en app, også har adgang til at betale for brugen af kollektiv transport.

Til dette Meet & Inspire giver Rejsekort & Rejseplan et spændende og aktuelt indblik i, hvordan man arbejder med at sikre en sammenhængende løsning til at anvende kollektiv transport. Oplægget giver bl.a. et indblik i de løsningsvalg, der ligger bag den digitale transformation af en service, alle danskere kender. Arbejdet sker i tæt samarbejde med interesseorganisationer, målgrupper og myndigheder. Oplægget vil give et indblik i erfaringerne med tværgående samarbejde, inddragelse og inklusion, under arbejdet med fremtidens billetløsninger.
 

Beskrivelse af løsningen RejseBillet

Rejsekort & Rejseplan lancerede RejseBillet i august 2023. RejseBillet er en app til kundernes køb af billetter, før rejsen påbegyndes. I 2024 lanceres Rejsekort som app, hvor kunden betaler når rejsen er afsluttet, som det også kendes fra det nuværende Rejsekort. En udfordring, der skal løses er, at ca. 10% af de eksisterende Rejsekortkunder af forskellige årsager forventes ikke kunne eller ville anvende Rejsekort som app. Disse kunder skal også have et relevant og sammenhængende tilbud om billetkøb til kollektiv transport. En vigtig del af opgaven med at implementere Rejsekort som app er derfor at arbejde med inklusion som en naturlig del af den digitale transformation, for at alle kan have gavn af den kollektive transport.


Derfor skal du deltage

  • Bliv klogere på, hvordan digitale løsninger også kan tænke ikke-digitale brugere ind
  • Hør om samarbejdet imellem offentlige, private og civilsamfundsaktører i at skabe løsningen
  • Deltag i samtalen om, hvordan vi sikrer at flere løsninger i fremtiden bliver inkluderende

Oplægsholdere

  • Jens Willars, Kundedirektør (CCO), Rejsekort & Rejseplan A/S
  • Per Lindblad, It-chef, Movia
  • Morten Reimer, Partner, OptimumIT A/S