Data fra satellitter, AI og droner hjælper med at redde liv i Ukraine

Tirsdag d. 27. august kl. 14-15

Om webinaret

Til dette webinar kan du høre om NGO'en Copenhagen Hazard Mapping, som i samarbejde med en række danske organisationer og internationale dataeksperter hjælper de ukrainske myndigheder med at rydde miner.

Samarbejder går ud på at analysere data, som er tilgængelige via bl.a. satelitfotos og droner til med stor præcision at finde frem til de områder, hvor minerne er udlagt. Systemet bag kombinerer kendte teknologier indenfor remote sensing, analyse af big data, data fusion og AI.

CEO i Copenhagen Hazard Mapping Bo Bischoff har arbejdet med minerydning i mange år, og løsningen er tidligere afprøvet i Afghanistan. 

Han udtaler i forbindelse med projektet: ”Med mine mange år inden for minerydning ved jeg, hvor stor en betydning vores resultater kan have for befolkninger og myndigheder verden over. Med det overblik, som vi ved hjælp af AI kan skabe, er det lettere at beslutte, hvor man skal iværksætte en minerydningsindsats for at gøre den største forskel, og med det grundlag kan vi speede sådan en proces væsentligt op,”.

Du kan læse mere om projektet HER. Partnerskabet bag Copenhagen Hazard Mapping består af SDU, Clear Sky Vision, KMD og DHI.

 

Taler

Bo Benemann Bischoff er CEO i Copenhagen Hazards Mapping og har en fortid blandt andet inden fra Forsvaret, nødhjælpeorganisationer og myndigheder. I dag rådgiver han også virksomheder og organisationer, der arbejder i brændpunkter rundt omkring i verden.

Martin Jebsens har arbejdet med innovation i den humanitære sektor især indenfor Disaster Risk Management og minerydning. Han er en stifinder når det kommer til at anvende droner, satellitter og AI i en god sags tjeneste. Han er vulkanolog og Master of Disaster.