Kunstig intelligens i det offentlige – erfaringer og case [Webinar]

Tirsdag d. 12. september 2023 kl. 14-15.

Om webinaret

Aarhus og Syddjurs Kommune deler sine erfaringer med at udvikle og bruge kunstig intelligens herunder hvad det kræver i form af datakompetencer, ledelse, forandring, leverandørstyring og den vigtige akse mellem IT og fagområde.

Indlægget tager udgangspunkt i en AI-case, hvor 5 danske kommuner sammen med leverandørerne Droids Agency og Qampo har udviklet en AI-løsning med navnet Fleet Optimiser. Projektet er et AI-signaturprojekt som netop nu er i en skaleringsfase, hvor løsningen implementeres med 14 myndigheder. 

Fleet Optimiser simulerer en optimal flådesammensætning af elbiler og cykler ved brug af historiske rutedata fra GPSer samt metadata på køretøjerne. Simulationer fra Fleet Optimizer bidrager desuden til at optimere antallet af køretøjer til kørselsbehovet og en dobbelt bundlinje med CO2-reduktion og billigere drift.

Arrangementet er for alle offentlige instanser, som kunne tænke sig at blive klogere på at komme i gang med at arbejde med kunstig intelligens.


Talere

Henrik Bojsen er teamleder & chefkonsulent i It og Digitalisering i Syddjurs Kommune. Han arbejder med projekter, programmer, forretnings- og It-arkitektur og som personaleleder. Han har tidligere været projektleder på det tværkommunale AI-signaturprojekt med titlen Intelligent flådestyring og klimasmarte kørselsmønstre.

Joachim Daus-Petersen er projektleder i Indkøb og Udbud under Borgmesterens Afdeling i Aarhus Kommune. Han har været projektleder på Intelligent flådestyring og klimasmarte kørselsmønstre siden august 2022 (hvor han fik æren af at overtage stafetten fra Henrik).


Derfor skal du deltage

  • Få indblik i programmering med AI.
  • Lær af en erfaren udvikler.
  • Få konkret inspiration og vejledning til dit eget arbejde med programmering og AI.